Apps | Pokémon Go


Toen ik, als echte vroegere Pokémon fan hoorde dat er iets uitkwam zoals Pokémon go, kon mijn dag niet meer stuk. Ik ben dol op apps en technische dingen uitproberen, en zo heb ik dus Pokémon go nu al kunnen bemachtigen!


Ik denk dat iedereen vroeger wel eens Pokémon heeft gekeken, ik was echt een extreme fan en spaarde ook alles wat daarmee te maken had.

Ongeveer een half jaar geleden gok ik werd bekend dat Pokémon Go uit zou komen. Ik werd helemaal lyrisch en kon niet wachten! Gisteren is de app uitgekomen in Australië en zou het nog eventjes duren voordat 'ie hier in Nederland uit zou komen. Nou ben ik echt een persoon zonder geduld, en het is me gelukt om de app nu al op mijn telefoon te krijgen!


Wat is Pokémon Go nou precies?

Pokémon Go is een app waarmee je pokémon kan vangen door middel van te lopen, en gebruik te maken van je locatie en je camera. Je krijgt een soort plattegrond te zien op de app en door te lopen kom je bij verschillende Pokéstops. Dit zijn bijvoorbeeld beelden, bepaalde muurschilderingen of gebouwen bij jou in de buurt. Hier krijg je Pokéballs en bijvoorbeeld Eggs waarmee je een Pokémon kan laten broeden. 

 Hoe download je Pokémon Go als het nog niet uit is in Nederland?

Het belangrijkste wat je moet doen is een Australische Apple ID aanmaken. Ik heb dat gedaan met behulp van deze link. Dan is het nog een kwestie van inloggen met dat ID op je mobiel en voila! Je kunt Pokémon Go downloaden.


Zodra je de app download begin je net zoals in de oude games met Professor Oak, die je weer een leuk verhaaltje verteld. Daarna mag je je starter Pokémon kiezen! Je kan kiezen uit Bulbasaur, Squirtle en Charmender. Zoals je kan zien heb ik gekozen voor Charmander! Dan krijg je ene Pokéball te zien in je scherm en moet je deze swipen naar de Pokémon om hem te vangen.Zodra de Pokéball tegen de Pokémon aankomt, wiebelt die net zo als in de tv serie. Love it! 


Verder spreekt het eigenlijk allemaal voor zich, gewoon rondlopen en Pokémon vangen! Ik hoop dat  jullie het leuk vinden, ik ben in ieder geval erg enthousiast en kan niet wachten om meer Pokémon te vangen! 

Zijn jullie ook van plan om Pokémon Go te downloaden? 
5 opmerkingen:

 1. Wat een grappig spelletje ga ik ook eventjes downloaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een geniale app! Ik keek vroeger altijd pokemon en heb het gameboy spel ook op mijn telefoon gehad.. Als ie uit is ga ik hem misschien ook downloaden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat ontzettend gaaf!
  Ik denk dat ik het ook maar ga downloaden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is maar goed dat het nog niet in Nederland uit is (officieel dan) want mijn mobiel moet gemaakt worden xD maar zodra ik hem terug heb ga ik meteen de app downloaden <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. M'n vriend had het gisteren ook gedownload :P dus ik speel lekker met hem mee. Echt zo gaaf dat dit er is!

  BeantwoordenVerwijderen