Opleiding, auto, werk?


Vandaag besloot ik om gewoon even van mezelf af te schrijven. Ik vind het persoonlijk altijd erg fijn om alles even op een rijtje te zetten, en daarom besloot ik om het met jullie te delen!
Opleiding
In februari heb ik mijn opleiding Helpende Zorg en Welzijn versneld afgerond. Dit betekend dat ik alle stof sneller heb behandeld en mijn examen boekjes eerder op mijn stage heb afgerond. Nu heb ik dus tot september vakantie, maar om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat ik in september wil gaan doen.
Er zijn zóveel dingen die me leuk lijken. toerisme, in de media, misschien wel de opleiding detailhandel? Ik heb werkelijk geen idee, Laat vooral even achter welke opleiding jij doet, ben erg benieuwd en sta ook zeker open voor alle opties!
Op de opleiding Helpende Zorg en Welzijn werkte ik voornamelijk met kinderen. In de ouderenzorg willen ze geen niveau 2 studenten, dus daarom was dat voor ons extra lastig. Mijn eerste stage was op een basisschool, en mijn tweede op een kinderdagverblijf. Ik vond het beide erg leuk, maar niet leuk genoeg om er mijn baan van te maken.
Uit beroepskeuzetesten word ik ook niet veel wijzer, want hier kwam de afgelopen keer stuntman en kunstenaar uit.

Auto
Mijn autorijbewijs.. Ik zou willen dat ik mijn rijbewijs al had, ik ben ondertussen dan ook al 19. Helaas lukt het me maar niet om die verdomde theorie te halen. Ik zak constant met teveel fouten, en ik weet dat er ook theorie-cursussen zijn, maar die zijn altijd heel duur.
Als jullie tips hebben om je theorie te leren, laat ze dan vooral achter! Ik heb een boek en kan online examentraining doen. Zodra ik het thuis doe gaat het best goed, maar zodra ik daar ben ben ik zó zenuwachtig! Het lijkt dan alsof alle stof in mijn hoofd gewoon verdwenen is.

Werk
Ik heb onlangs ontslag genomen bij mijn werk. Na twee jaar ben ik gestopt bij de HEMA, puur omdat zij mij niet de uren kunnen geven die ik wil werken. Toen ik nog op school zat kon ik gewoon een koopavond en een dag in het weekend werken, maar nu ik zoveel vrije tijd heb wil ik graag wat geld bijverdienen. Ik heb twee ontzettend mooie jaren gehad bij de HEMA, en ga het dan ook zeker missen! De collega's waren super leuk en het was ook altijd erg leuk om als eerste de nieuwe spullen binnen te zien komen. ;)
Waar ga ik nu werken? Ik heb bij de plus gesolliciteerd, want daar werkt mijn schoonmoeder en dan kan ik gewoon aangeven wanneer ik wil werken! Hier zijn we nog mee bezig, maar mijn gesprek ging erg goed en ik kan dan ook niet wachten om te beginnen met werken.

Dit was mijn artikel voor vandaag, ik vond het in ieder geval fijn om even van me af te schrijven en ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!

Welke opleiding doe jij, en hoe leerde jij voor je autotheorie?
2 opmerkingen:

  1. Stuntman, dat is pas een mooie beroepskeuze! :p Ik ben leerkracht van opleiding, maar heb maar een jaar in het onderwijs gewerkt, omdat werk vinden niet van een leien dakje ging.... En mijn autotheorie heb ik uit zo'n boekje geleerd. Het was mijn praktijkexamen dat een hel was (4x opnieuw moeten doen...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, ik moest wel lachen om de uitslag van je beroepskeuze test. Bij mij kwam er directeur van een baggerbedrijf uit. Ik heb de opleiding doktersassistente mbo niveau 4 vorig jaar afgerond en ik werk nu. Wel jammer dat je met jou opleiding alleen met kinderen kon werken, zo mis je wel een deel helaas. Voor je theorie examen: via mijn rijschool kon ik een theorie examen in mijn eentje maken, mijn instructeur van mijn rijschool moest dit toen wel aanvragen. Ik was al 4 keer gezakt, zag iedereen om mij heen slagen en ik maar niet, het was zo frustrerend. Het examen alleen ging me heel goed af, er zat iemand bij die het examen even kon stoppen zodat ik meer tijd had, dit raad ik je echt aan!

    BeantwoordenVerwijderen